8M: Un dia més de lluita, un dia més de desigualtats

Fet per: Alba Ruiz

Avui és el Dia Internacional de la Dona, un dia en què es reivindica la lluita que duen a terme les dones cada dia per aconseguir la igualtat en la societat i agrair a totes aquelles que han impulsat aquest moviment des d’un principi.

Avui més que mai, es lluita per una igualtat de drets i de salaris, perquè desaparegui la por de la solitud al carrer, perquè desapareguin els estereotips físics femenins i perquè no es discrimini a la dona.

Al llarg de la història destaquen moltes dones que, a part d’aportar coneixements a nivell científic, cultural o social, també han ajudat a que, actualment, les dones tinguin els drets que tenen. Entre aquestes dones podem trobar a Marie Curie, que va revolucionar el món de la ciència, Frida Kahlo, que s’ha convertit en una de les principals referents en el feminisme o Rosa Parks, que va ser de les primeres dones que va lluitar pels Drets Civils.

Per això, avui destaquem una frase de Marie Curie que descriu molt bé el feminisme.

Mai he cregut que per ser dona hagi de tenir tractes especials, si ho cregués estaria reconeixent que sóc inferior als homes, i no sóc inferior a cap d’ells.

Marie Curie

L’INS la Serra es reivindica pel Dia Internacional de la Dona

Per commemorar aquest dia, algunes classes de 3r d’ESO de l’Institut la Serra de Mollerussa han dut a terme una série d’activitats.

A 3r A, l’Anton Not, un professor de l’institut, ha presentat als seus alumnes llibres i còmics escrits per dones.

I a 3r B, un grup de noies ha fet una pancarta que després s’ha penjat a l’institut.

Redactor junior

close