Campanyes humanitàries per recolzar el poble d’Ucraïna

Irene Silvestre, Jana Hospital, Zoe Sangrà, Carla Sanchez, Sandra Bravo i Anna Bonjorn

A causa del conflicte entre Rússia i Ucraïna, diversos països han organitzat campanyes humanitàries de recollida de productes per al poble d’Ucraïna.

Nosaltres vam decidir anar al voluntariat que es feia a Bellvís per contribuir en aquesta causa i també vam aprofitar per recollir informació de la gent que es troba més propera a aquesta situació, que ens va explicar que tenen família i amics allà amb els quals es poden comunicar, ja que estan en una zona fora de perill, tot i això tenen dificultats.

Ara mateix la prioritat de la gent d’Ucraïna són el menjar i la farmàcia, els quals es consideren escassos. En el tercer grup de recursos hi ha els sacs de dormir i les mantes, que també s’intentarà fer arribar a Ucraïna a través de combois. Actualment, s’han derruït ponts i carreteres per impedir el pas de tancs, i s’està fent un corredor humanitari perquè nens i famílies puguin sortir del país.

Així, la tarda del dissabte 5 de març vam decidir anar a col·laborar al Casal Cultural Sebastià Serrano de Bellvís, on l’ajuntament del poble, representants bellvisencs de l’associació “És Per Tu”, i també ucraïnesos i ucraïneses de Bellvís recollien aliments, fàrmacs, productes d’higiene i roba.

Les sales del casal estaven plenes de capses, la Maria Farrera va afirmar-nos que ni per altres causes solidàries com la Marató de TV3 o la campanya Mulla’t per l’esclerosi múltiple, havien tingut tant suport com en aquesta recollida.

Segons explica el col·laborador Jordi Romera, l’endemà, aquests paquets, juntament amb els dels altres pobles, van ser transportats al Figaró-Montmany per fer-los arribar a Tarragona i a continuació, a Polònia on hi ha els nens i les famílies. Des de l’ONG s’espera que arribi correctament perquè les carreteres estan molt malament, les han destrossat i els soldats russos tenen gana i estan començant a haver-hi robatoris de menjar.

Redactors Juniors

, , , , ,
close