Font: Getty Images
Font: Getty Images
/

El metavers

Gemma Mulet

El metavers és una autèntica revelació de l’actualitat, un fet que el veiem futur i fins i tot impossible. Ara ja està aquí i s’està utilitzant en molts aspectes de la vida quotidiana, però, que és realment el metavers?

El metavers és un món virtual que ens permet fer les mateixes coses que faríem al món real, però ho fem a través d’un avatar capaç d’interactuar amb l’entorn i amb les persones que el rodeja fent servir unes ulleres virtuals.

La creació del metavers no ha sigut sobtada, es a dir, fa anys que és en desenvolupament i cada cop es va ampliant el seu ventall de possibilitats.

Els seus començaments van ser en el món dels videojocs, que consistia en la creació d’un personatge que pogués assolir nivells i reptes. Després, ha anat més enllà, ja que també ens permet la interacció entre diferents personatges. Actualment, ja existeixen aplicacions dins del metavers on es pot conèixer gent, anar a visitar galeries d’art, assistir a concerts… tot això de forma virtual i amb un avatar que et representa.

El metavers ens permet estar en localitzacions imaginàries i, fins i tot, crear-les nosaltres. És per això que moltes empreses han decidit sumar-s’hi.

A causa de la pandèmia, s’ha descobert una nova forma de treballar, virtualment i sense necessitat d’un espai físic com seria una oficina per a poder realitzar les tasques, i això ha donat peu a crear plantilles a les empreses formades per gent de tot el món, però, a través del metavers, les empreses poden tenir accés a una oficina virtual.

Un exemple podria l’aplicació Horizon Workrooms.

Però, sent un estudiant, com em pot ajudar el metavers? S’ha de dir que té i pot arribar a tenir molt potencial en el món de l’educació.

És una eina molt interessant que ens aportarà permetrà la possibilitat de transportar-nos a diferents moments de la història de la humanitat i aprendre sobre la seva cultura, arquitectura i gent, podent passejar pels seus carrers. D’aquesta manera l’aprenentatge seria més lúdic i interactiu i facilitarà l’aprenentatge de la història.

Un altre aspecte que es podria estudiar serien els planetes. Actualment només ho coneixem a través de fotos i dibuixos, però, no seria més proactiu i interessant si poguéssim veure la seva forma, comparar la grandària i conèixer les seves característiques tenint al planeta davant? Doncs en aquest aspecte el metavers ens podria ajudar.

Un dels aspectes que em va cridar més l’atenció, és que no solament ajuden a millorar la productivitat en la feina, si no que ens permeten divertir-nos o ens permet aprendre sobre diferents cultures com he comentat anteriorment sinó que s’ha portat al metavers un pas més enllà.

Aquest any 2022 és el primer en el qual s’ha celebrat una passarel·la de moda completament virtual. Estic parlant de la Metaverse Fashion Week on més de seixanta marques, tant de luxe com marques emergents, hi han participat. Aquest esdeveniment consistia en diferents espais virtuals separats per marques on es presentaven noves col·leccions. El més destacable és que era un esdeveniment de lliure accés, és a dir, tothom qui tingues interès es podia connectar solament registran-se a la plataforma Decentraland, és per això que va tenir molt ressò en el món de la moda.

El metavers ens aporta moltes eines innovadores i útils, però l’ús excessiu d’aquesta plataforma pot comportar diverses conseqüències com podria ser l’ansietat, l’addicció i la perduda del contacte amb la realitat en casos extrems.

Finalment, aquesta eina encara està amb desenvolupament i queda molt per crear i innovar.

Redactor junior

close