Una imatge de la xerrada amb Gemma Pasqual (Font: Teresa Balasch)
Una imatge de la xerrada amb Gemma Pasqual (Font: Teresa Balasch)

L’escriptora Gemma Pasqual visita l’INS La Serra i fa una xerrada als alumnes de primer d’ESO

Cèlia Domingo i Anna Sabaté

El passat divendres 25 de febrer, l’autora valenciana va respondre algunes preguntes i curiositats del llibre que s’han estat llegint els alumnes de primer d’ESO durant el segon trimestre, “Xènia, tens un WhatsApp”.

El llibre de “Xènia, tens un WhatsApp” és el primer d’una trilogia en què la protagonista és la Xènia. És una novel·la juvenil que parla de l’amor adolescent entre un noi i una noia i els seus conflictes. Gemma Pasqual va aprofitar la xerrada per donar algunes pistes dels altres dos llibres i animar els alumnes a seguir llegint la saga de la Xènia.

Ella va explicar que li agrada molt el públic juvenil i inventar històries per a ells. També que es resistia a escriure una novel·la romàntica, però la seva editora li va proposar de fer-ho i s’ho va plantejar com un repte. Acceptat el repte, va decidir afegir-hi intervencions de música i literatura en català. L’escriptora va contactar amb adolescents per saber una mica els seus gustos, les seves aficions o el tipus de música que escoltaven, entre d’altres.

Ara ja fa uns anys que una de les tasques de l’escriptora és fer visites a les escoles i instituts, no només de Catalunya, sinó de la resta d’Espanya.

Les seves xerrades són interactives i moltes vegades fa participar als alumnes, com va ser el cas amb els alumnes de l’institut La Serra, en que va fer posicionar a l’alumnat sobre si estaven d’acord amb les decisions que va prendre la protagonista.

Una de les principals curiositats que tenien els alumnes era saber per què havia plantejat dos finals, pregunta que també els va resoldre. Una recomanació que va fer per aquells alumnes que els hi agrada escriure va ser que creguessin en ells mateixos i es presentessin a concursos literaris.

En acabat la xerrada, va dedicar i signar els llibres als alumnes que van voler.

Redactors Juniors

,
close