Taller cinebase
L'alumnat de l'optativa de 4t d'ESO Música i cinema treballen en els seus curtmetratges.
/

Taller de narrativa audiovisual

Cristina Mestre

Aquest curs, l’alumnat de l’optativa de 4t d’ESO de Música i Cinema ha pogut tornar a gaudir de l’experiència del taller de cinebase de l’ESCAC gràcies a la inicitiva que porta a terme GALACTICAT a qui agraïm de nou aquesta oportunitat que ens ha ofert.

Els passats 2,3,4 i 5 de maig els alumnes han parat les classes habituals per dedicar-se exclusivament a treballar la narrativa audiovisual.

En aquesta ocasió ens ha estat acompanyant els quatre dies, en Marc Vivancos, cineasta i professor de l’ESCAC amb qui els alumnes han pogut aprendre a “mirar” les imatges , expressar idees i elaborar petits guions , tot a través d’un treball pràctic i actiu.

El taller ha estat molt ben valorat per part de tot l’alumnat. Segons les paraules d’un d’ells, l’Andreu ens comenta: “Les activitats que hem fet al llarg d’aquesta setmana han estat molt productives ja que hi ha hagut molta participació per part de tots.

Algunes de les activitats que hem fet han estat les següents: representar emocions, pors o alegries amb imatges ; realitzar alguns exercicis amb les tablets sobre histories que vam pensar a classe i practicar l’edició per poder fer el projecte final, realitzar un curt.

“Aquestes activitats m’han ensenyat moltes coses sobre el cinema i també a entendre què hi ha darrere les imatges i com estan gravades per donar qualitat a la narració”, explica.

Durant els quatre dies els alumnes han après a treballar en petits grups intercanviant-se els rols en cada exercici: guió, gravació, edició … sota la supervisió i acompanyament del Marc.

L’objectiu final era gravar un curt d’uns cinc minuts aproximadament. El temps era molt limitat i cal valorar el treball que han fet més des del punt de vista audiovisual que no pas per la part més textual de guió i treball dels diàlegs dels personatges. Calia expressar una idea combinant diferents tipus de plans, angles, moviments de càmera … i posar-se d’acord per afrontar aquest repte en un sol dia de rodatge i edició.

A continuació podeu veure els curts finals i un recull d’imatges de l’activitat:

Redactor junior

close