Font: Pixabay
Font: Pixabay
/

Torna el tir baix?

Alba Corbella

Aquesta setmana ha sigut la MFW (Milan Fashion Week) on hem pogut veure les creacions de marques com Versace i Blumarine. Una aspecte que han tingut en comú aquestes dos marques i moltes més es el tir baix.

El tir baix va predominar durant l’època dels 2000, tant que fins i tot a les botigues era impossible trobar uns pantalons que no fossin de tir baix. El problema d’aquest pantaló, és que està fet per les persones molt esveltes i molt altes. En el cas que siguis baixa, el que es veu més es el tronc i les cames es veuen molt més curtes, com a resultat, la sensació òptica, és que sembles molt més baixa.

Destiny’s Child Kelly Rowland, Beyonce Knowles and Michelle Williams (Photo by Ron Galella/WireImage)

Tot i això, la vertadera problemàtica d’aquests pantalons no és aquesta, si no que és el fet de que has d’estar molt prima.

Aquest problema ve de la confecció del pantaló, aquest queda a l’altura de la cadera i per tant no té cap lloc per subjectar-se. A diferència dels de tir mitjà o alt, els quals tenen l’altura entre la cintura i la cadera. L’estructura d’aquests segons pantalons es subjecte gràcies a l’estructura que té als costats entre la cintura i la cadera. Els de tir baix en canvi l’única manera de subjectar-se es que quedi apretat.

A part de que aquest pantaló és molt incòmode, si no tens constitució de cos molt prima, provoca la deformació de la part inferior del cos, com veiem en aquesta imatge de la Cristina Aguilera.

Font: Getty Images

Aquest fet, les diferents marques de roba el saben perfectament. I si ens fixem totes les models que portaven tir baix son molt primes menys les models “curvy” que no en porten.

El problema acaba en el mateix lloc on va començar, als 2000. On totes les adolescents i preadolescents volen portar la mateixa roba que els seus “idols”, però no tothom té aquesta constitució de cos, i poden desenvolupar un TCA. Això no vol dir que la gent no el porti per aquest fet, simplement que a les botigues continuïn venen pantalons de tot tipus i no tornar a caure en el mateix problema dels 2000.

Redactor junior

close