Foto de Maite Oró

Visitem la Tarraco romana

Júlia Aldavó Ruiz i Carla Fabregat Tàpies

El departament de socials va organitzar una sortida a Tarragona per a l’alumnat de 1r de l’ESO el dia 5 de maig. L’excursió constava de dues activitats, i per aquest motiu l’alumnat ens vam dividir en dos grups.

El nostre grup va començar anant a visitar l’aqüeducte de les Ferreres. Vam poder passar per dalt de l’aqüeducte, on antigament passava l’aigua del riu Francolí. L’aqüeducte la duia fins a l’antiga ciutat de Tàrraco.

Quan vam acabar, vam agafar l’autobús i vam anar a la Vil·la romana de Centcelles. Vam dinar juntament amb l’altre grup de companys que havia fet les vistes en l’ordre invers al que les havíem fet nosaltres. Un cop vam acabar de dinar vam començar l’activitat. Ens van explicar com feien antigament mosaics els romans i, cadascú, va fer un petit tros d’un mosaic. Finalment, quan els ajuntàvem, es formava un sol mosaic més gran. Un cop acabada l’activitat, ens van fer una visita guiada per la vil·la de Centcelles. Ens van donar diverses teories sobre com havia pogut ser la vil·la antigament. Durant la visita vam veure un mosaic que cobria tota la superfície de la cúpula, situada en una de les estances de la vil·la de Centcelles.

Foto de Dolors Barrufau

Redactor junior

close